World Dog Show + Circuit

Oj, nu finns det en hel del att rapportera om – har åter igen slarvat =) I början av juli styrde vi kosan till Stockholm för Word Dog Show och Berger Blanc World Championship (Circuit)… Stålande solsken blev det och en mycket trevlig tillställning.

Först var det Circuit-utställningen ute vid Almare Stäket i strålande solsken. Eftersom vi inte riktigt tänkt till och tagit med bur eller tält satte vi oss i skuggan av Bajja Majorna… Eller rättare sagt Asta låg i skuggan och vi brände oss på ena sidan av kroppen =) Asta skötte sig perfekt i ringen och kom förstås med i konkurrensen med sitt ck. Vi åkte dock ut som sista hund innan placeringarna 1-3. Efter utställningen var det mingelparty (VHK bjöd) med tilltugg – jättetrevligt och gott – för hungriga var vi. Sedan bar det hemåt eller till den tillfälliga belägringen för att ladda batterierna inför WDS. Vi tog en promenad och beställde lite mat, sedan somnade vi gott!

ck1

circuit_01

Dags för WDS på Älsjö… Denna gången var det matta runt i hela ringen så vi slapp det där hala golvet. Asta var lite trött och seg (hon tyckte nog att en dag räckte). Tycker att hon skötte sig bra och vi fick vara med i konkurrensen men åkte ut som femma och blev därmed oplacerade. Hon blev dock lite fundersam på måttstocken när domaren skulle mäta henne. Det var lite synd – hon har aldrig tidigare reagerat på ”tillhyggen” (krattor, spadar och dyl). Men det är klart – det är mycket stress för hundarna vid sådana här tillfällen.

12

Lämna en kommentar