Uppflyttning i spåret

I lördags var vi i Tingsryd på appell spår. Först var det budföring, i långt blött gräs… Budföringen gick inte så jättebra. Asta var mer intresserad av att lukta i gräset än att hälsa på mottagaren. Gjorde en lov bort mot henne och i tillbakaskicket kom hon med så hög fart att hon kanade på sidan vid ingången och hamnade en bit bakom mig innan hon satte sig i ursprungsposition (= 8/7)

Sedan var det dags för spåret. Spårmarken var en kortklippt, torr stubbåker med vildsvinsbök och så kraftig blåst. Det kändes som om detta skulle kunna bli riktigt svårt – främst med tanke på vinden och att det tog i mer och mer allt eftersom tiden gick. Vi gick en kort runda och satte oss sedan vid bilen för att vänta in vår tur. När domarna kom till ekipaget före oss gjorde vi oss klara (tog fram sele och lina). Först satt vi så att vi såg grannen men eftersom Asta blev lite otålig av att se dem (och jag lite orolig eftersom de hade det lite besvärligt och inte hittade slutpinnen) så flyttade jag till andra sidan bilen istället (den sida där spåret gick). Asta var helt fokuserad på att gå på spåret så när domarena kom var det bara att släppa på henne (och då en liten bit bortom startmarkeringen *finss* ). Hon spårade fantastiskt!!! Domarna var imponerade men vi fick ändå ett halvt poängavdrag av den ena domaren för avlämnandet av pinnarna (så det ska vi träna vidare på) = 10/9,5.

Lydnaden var inget att skriva hem om denna gången heller :/ Men vi fick i alla fall ihop poäng så att vi klarade oss, med råge. Nästa gång blir det iaf INTE externbelöning!!!

Nu blir det lydnad i tvåan och någon gång under nästa år hoppas jag att vi ska kunna ställa upp i spår igen…

Lämna en kommentar