Lördagsmys & söndagsträning

I lördags var vi ute på en härlig tur i skogen, 3,5 timme var vi ute. Passade på att köra lite skotträning under promenaden. Axel gick och gömde sig i skogen och smällde en ballong samtidigt som jag kastade en dummy till Asta. Första gången hördes ingenting så Axel fick komma lite närmare. Andra gången smällde det till och då hade hon redan full fart mot dummyn och hörde ingenting. Tredje gången väntade jag att kasta den tills ballongen hade smällt, då sprang hon inte efter den utan ställde sig och kollade in mot skogen däe husse gömde sig. Sa till henne att spriniga och kolla efter husse och det gjorde hon – med högsta fart. Verkade dock helt obekymrad efteråt och vi fortsatte vår promenad.

I söndags var vi inne i Växjö och tränade på klubben tillsammans med Harriet & Kiara, Unka & Ceasar och Neo & Neos matte. Vi tyckte nog att det var ganska härligt att träna både Asta och jag. Hon gick jättebra ihop med de andra hundarna (brukar ifs aldrig vara några problem) så det fick bli lite bus i pauserna också. Det var nog bra för henne eftersom hon varit lite låg de senaste gångerna vi varit på klubben och det varit många andra hundar där samtidigt. Hon var lite passiv i början och då dög det inte med lekbelöningar inte – men efter en stunds tränande och lekande hade hon glömt det… Hon har riktigt bra fokus i fria följet nu, jättekul! Körde lite ingångar med och utan apport. Ett par inkallningar med ställande (gick sådär…). Eftersom vi inte tränat så mycket på sista tiden provade jag även rutan. Hon är lite tveksam och vill gärna gå till en av de främre konerna så det får vi jobba vidare med (det var inte helt borta iaf…). Sist körde vi en platsliggning med störning i form av slalomgång mellan alla hundarna och det gick bra. Det var bara Neo som inte riktigt kunde hålla sig. Sättandet körde vi en åt gången men då tjuvade Asta (hon var sist och satter sig upp på första)…

2 responses to “Lördagsmys & söndagsträning”

  1. Unka och Ceasar says :

    Är man inte van vid att läggas en och en och sättas en och en så är det inte så lätt. Det viktigaste är ju att hon låg kvar jätte fint.

  2. Harriet says :

    Lycka till i helgen. Vi håller alla tummar och givetvis så saknar vi er på söndag. :)

Lämna en kommentar