Nu är det dags…

Att åter ta tag i träningen!!! I går kväll körde vi ett pass och Asta var riktigt på G – så roligt. Orkade klart mer än förra veckan! Det blev fritt följ, vändningar på stället, rutan, inkallning med ställande och fjärrdirigering. Men framför allt så tänkte jag mycket på att belöna henne för att hon hänger med mig och har fokus och bra attityd även mellan momenten! Det blir så lätt att man bara tänker moment…

Fritt följ var riktigt bra, behöver träna uthållighet. Vändningar på stället har alltid uppskattats. Rutan gick bra de två första skicken (flyttade rutan varje gång och hade ingen target) men den tredje gången tappade hon helt konceptet. Alltså färre rutskick, ett bra räcker!!! Inkallning går också bra – vi fokuserar på ställande och fart. Har kört detta en del inomhus på hala golv vilket leder till att hon låser frambenen. Ibland bjuds man också på ett hopp/stå :) Var tidigare klockren i fjärren, men det var ett tag sedan vi tränade det… Nu händer det att hon dels att hon återigen lägger sig med ena skinkan i backen och att hon inte sätter sig på första skiftet. Håller dock positionerna bra.

Sedan blev det lek och lite mys bland myggen!

Har nu äntligen tagit tag i detta med att boka privatträning som vi pratat om Lotta, nu kör vi så det ryker ;) Jag hoppas att vi kan få tag i en tid inom en ganska snar framtid för nu börjar jag bli riktigt sugen!

3 responses to “Nu är det dags…”

  1. Johanna says :

    Kul att det funkar bra med träningen :)
    Nu är jag nyfiken…vem ska du träna för? Ibland blir jag också riktigt sugen på att ta några privatlektioner. Tycker dock det känns som att de flesta jag vill träna för bor så långt bort, eller kanske framför allt är uppbokade så långt i förväg. Det hade varit roligt att få ihop en grupp med människor och boka någon duktig tränare en hel helg någon gång nästa år. Så att man, förutom att man får hjälp med sin egen träning, även får ta del av andras tankar och träning. Det kanske vi kan kolla lite närmre på någon gång om du är intresserad?
    Ha det så bra!

  2. Karin och Wilma says :

    Bra idé att träna inomhus och få ”halk-stå-låsningen”. Vi har tyvärr så litet hus så det hinner aldrig att bli någon riktig fart :-) Bra också att träna på det som händer mellan momenten, det glömmer man ju bort. Minst lika viktigt för att håll hundens fokus.

  3. Karin och Wilma says :

    Wilma tycker att jaktträningen är så himla kul (om man bortser från skotten då :-)

    Hon fick lukta på kråka, den var intressant. Men hon vill inte ta den i munnen, hellre plocka alla fjädrarna! Och det är klart, vem vill ha en massa fjädrar i munnen, bättre då att plocka fågeln innan :-)

Lämna en kommentar