Murkelhund!

Igår var en underbar dag, varmt och skönt och svalorna surrade i luften. Japp, ladusvalorna är här! För ett par dagar sedan såg vi en ensam men nu är det ett helg gäng på plats.

Mitt på dagen var vi ute på en skogstur. Tog bilen eftersom Robin försöker slingra sig och helst inte vill åka med. En rolig skogstur är inte fel! Vi åker bil nästa varje dag och hunddagiset tycker han är jätteroligt, men å andra sidan är det så mycket gott att sniffa på här hemma, äta också för den delen…

Robin hänger med Asta på det mesta. Från att ha varit som en katt och slickat varje vattendroppe av pälsen hoppar han nu utan tvekan i varje vatten- eller gyttjehål. Undrar just vem som har lärt honom det? Han lägger sig inte som en viss madame, men han har inte heller så långa ben att det behövs :) Och han har blivit ytterst kompetent på att ta sig fram över stock och sten, fort går det också.

När vi var på väg hem stannade Robin på skogsvägen och markerade något på marken. Något mörkt skrynkligt… Jodå, en murkla! Hade inte en tanke på att det kunde vara tid för det nu och numera är det så sälla vi plockar några. De är ju giftiga om man inte förbehandlar dem riktigt – eller ja, sedan också för den delen. Började titta mig omkring och där fanns ett par till. Inte dåligt – knappt 4 månader och redan murkelhund ;)

Stenmurklor

Lämna en kommentar