Tillbaka i verkligheten

Jaha, det var det, det… Årets skidresa har avnjutits – i fulla drag (bilder kommer)!!! Har haft bra väder och härlig skidåkning men nästa gång vette tusan om om det inte få bli Alperna, det var några år sedan sist… Asta fick stanna hemma men visst hade det varit mysigt att ha henne med – men det blir en helt annan typ av resa med långskidor, drag och sån’t.

Vi har också hunnit med ytterligare ett kurstillfälle, ute hos Catja, som verkligen tog sig tid med oss. Vi började kl 10 och slutade inte förrän vid halvfyratiden. Det gick hyffsat även om Asta verkligen var ”löpdäsen”… Efter en veckas semester hon min mamma (utan träning) studsade hon som en känguru vid blotta åsynen av min rygga men sedan tog det liksom slut. Hon kunde inte koncentrera sig och var slö. Jag hoppas att hon kommer igång igen nu i veckan.

I dag har det förresten varit premiär av årets fästingskörd, som tur var hade den inte satt sig… Så ikväll åker fästingmedlet på!!!

Vad kör ni? Vi provade först Exspot men det var för starkt, Asta fick brännmärken där jag applicerat det. Så det fick bli Frontline – funkar ganska bra men på en hund som ääääälskar vatten och som har ganska mycket päls (om ej så lång) kanske man inte ska förvänta sig mer?!

3 responses to “Tillbaka i verkligheten”

  1. Helena & Vilja says :

    Jag har kört Scaliborhalsband i två år nu och det får det bli även i år. Det har funkat superbra på Vilja och det känns bra att man kan ta av halsbandet när hon badar. Halsbandet håller i 5 – 6 månader så det håller ju hela säsongen så man behöver inte tänka på att behandla igen så som man måste göra med både expot och frontline. Jag har fått lära mig att expot gör så att de inte sätter sig medans frontline gör att de sätter sig men att de dör och därför inte hinner sprida några sjukdomar. Vet att en del som använt frontline tyckt att hundarna ändå har fästingar och det kan ju bero på det.

    Har hört en del hundar som reagerat på scaliborhalsbanden så eftersom Asta reagerat förut (och är vit = kanske extra känslig allergimässigt) kanske det inte är något alternativ för er men för oss har det varit suveränt = nästan inte en enda fästing!!

    Ses imorgon! Kram!

    Ps glömde fråga om vi skall ta med lakan eller sovtäcken så ni inte behöver ha besvär med fyra bäddningar. Jag tror vi har två eller tre sovtäcken som vi kan ta med, och så kan vi ju ta lakan till de andra. Ds

  2. martina och nova says :

    Ses vi i Kista? Vore ju så kul! kramisar

  3. lotta says :

    vi har inte behövt att ha så mycket fästingmedel på våra hundar..förra året var första året vi hade det, då vi börjar få mycket fästingar här uppe oxå:(kommer ej ihåg vad det hette, men det var droppar…tror det var frontline..men de funkade bra. men det lååter ju smart med halsbandet!!Kanske ska testa det i sommar, vi ska ju til gotland ..har hört att det skall finnas mycket äckelfästingar där!ha en fin fortsättning på påskhelgen:)

Lämna en kommentar