Upprörande är vad det är!!!

En kollega till mig fick sin hund skjuten av en granne förra veckan. Grannen har tydligen gett många versioner av vad som hände. Men helt klart är att även om han hävdar att det var en olycka så får sådan ”olycka” bara inte får hända. Man siktar och skjuter inte på en hund (weimaraner) för att man trodde att det var en räv. Det kunde ju lika gärna vara lilla Stina som var ute och lekte på fältet, iklädd en liten rödbrun fluffig jacka!!!

Är du utrustad med skarpladdat vapen är det ta mig tusan en massa saker du måste ha klart för dig innan du trycker av. Lider du av spasmer eller dåliga nerver ska du f*n inte ha varken vapen eller vapenlicens. Skit samma om du jagat i hela ditt liv och det är ditt enda intresse. I så fall borde du ju också veta hur en räv ser ut – på 50 meters håll, i kikarsikte!!!

Det är skandal om inte mannen blir av med såväl vapen som licens och dessutom får någon typ av straff i form av frihetsberövning eller böter.

Jag vistas ute i skogen i princip varje dag och vill inte misstas för att vara varken räv, gris eller älg! Jag vill inte heller råka ut för ett skjutglatt finger…

4 responses to “Upprörande är vad det är!!!”

  1. Annicka says :

    Shit va läskigt. Ja straff måste han ju bara få.
    Tråkigt för hundägaren och svårt att fatta hur det känns att mista sin hund på det viset.

  2. Camilla says :

    Usch, vilken hemsk händelse. Det får ju bara inte hända, hoppas verkligen att det blir någon påföljd för jägaren. Sänder en varm tanke till hundens familj!

    Kramar/ Camilla med flock

  3. Karin och Wilma says :

    Sen kan man ju undra varför han skulle skjuta en räv?!! Är det överhuvudtaget tillåtet? Jättehemskt att förlora sin hund på det sättet, kan man någonsin leva och fungera med sin granne efter det?

  4. Helena says :

    Ja dessa skjutglada jägare……..säger om Karin varför skulle han skjuta räven? Och lilla Stina med rödbrun fluffig jacka borde vara lättare att förväxla med en räv för vad jag vet så är ju weimaraner silvergrå!!??

    Undrar hur grannsämjan är på det stället?! Man kanske får se dem på Aschberg snart!!

    Man fattar inte hur puckade människor det finns egentligen, och som dessutom har tillgång till vapen!

Lämna en kommentar