Träning och spår

Asta koncentration

Koncentrerad platsliggning

I veckan har det blivi träning inomhus. Jag har kommit hem sent från jobbet och då har det redan hunnit bli mörkt.

Vi behöver fila på apporteringen. Vill att hon ska plocka upp snabbare och mer bestämt. Sedan vill jag få snygga ingångar utan tugg – vi är helt klart på väg. Tror hårt på baklängeskedjning i synnerhet av detta moment. Sedan har det blivit en hel del fjärr där vi även är på gång med stå. Gäller att få till en bra teknik från början men det ser lovande ut. Jobbar också vidare med hög förväntan vi min sida och transporter/övergångar.

I lördags var Lotta och Moltas ute en sväng för att köra lite spår. Först var vi ute en sväng med hundarna. Sedan lade vi var sitt spår. Jag lade ett ute på ängen bakom vårt hus, med upptag. Det blev inte så långt så därför gjorde jag det lite extra svårt genom att i ca 15-20 meter lägga spåret på vägen, rakt genom åt motsatt håll, där vi tidigare promenerat. Liggtiden blev lite kort, knappt en timme men det var fuktigt i luften och på marken. Hann nästan bli mörkt innan vi gav oss ut.

Det var längsedan vi sist spårade men det gick bra. Upptaget var inga problem, spårade bra men missade en pinne fram till vägen. Där blev det svårt, precis som jag räknat med. Kom upp på vägen där hon sick sackade över spårkärnan, tappade spåret efter ett par meter och ringlade. Fick upp spåret men tappade igen. Ringlade ett par gånger igen men då bröt henne faktiskt och sa ”Leta spår” precis som vid upptagt. Hittade det direkt och gick rakt i det fram till slutapporten.

Just när jag börjat spåra kom jag på att jag glömt lägga ”plocka upp apporter” överst i byrålådan, men det gick bra ändå och hon markerade fint. Missade en apport men det var nog inte för att hon struntade i den och valde att spåra istället :) Känns bra att markeringarna går bättre. Tycker också att jag har fått bra koll på när hon får tapp i spåret eller blir lite tveksam.

Funderade lite på varför hon hittade spåret direkt efter att jag sagt ”Leta spår”… Kanske var hon lite ofokuserad och det var så mycket störning där att hon glömde bort vad hon höll på med? Tja, inte vet jag. Vi spårar lite sporadiskt därför är kanske inte spårkonditionen där allra bästa heller.

Nu får man hålla sig inne ett tag! Det har skjutits in bössor här i helgen så att gevärspiporna glöder ;)

2 responses to “Träning och spår”

  1. Helena & Tina & Vilja says :

    Skönt att ni är igång igen!! Hur går det för Asta med allt pangande runt knutarna?

    Kramis

  2. Karin och Wilma says :

    Kanske hon bara behövde lite stöd i att hon skulle spåra. Har upplevt samma sak med Wilma ibland att hon liksom glömmer av sig och när jag sen säger ”spår” så går hon rakt på spåret. Jättefin bild på Asta.

Lämna en kommentar