Stockholm Hundmässa – Svensk vinnarutställning

Robin Sthlm 2012
Fin linje och svansföring i rörelse. Foto: Annicka Barvestad

I helgen som gick har vi bland annat varit på Stockholm Hundmässa som också var Svensk vinnarutställning 2012. Kom upp på lördagen runt lunchtid och tur det, som det snöade och blåste sedan. Bodde hon kusin Anette i Älvsjö och vi hade egentligen tänkt åka ut till hennes nya hus men vi insåg att vi nog riskerade att bli stående om vi gav oss i väg. Blev istället brasmys hela dagen lång.

Söndag och dags för utställning. På plats i god tid men det tog en bra stund innan det var vår tur. Under bedömningen av schäfer hade domaren två domarelever i ringen och då tar det alltid lite extra tid. Tuff domare… Han använde i alla fall hela betygsskalan och började med VG, G och VG innan det första Excellent kom. Var otroligt noga med detaljer, vinklar, fronter, rörelser, svanshållning, temperament osv… Han gillar Robin – mycket… Till min förvåning! Hade dels hört att han var extremt petig men också att han främst skulle gilla korthår – fast det där vet man ju aldrig riktigt om det stämmer.

Robin vann i alla fall championklassen och fick tillsammans med ytterligare en hund CK. Totalt fick tre hanhundar CK. Vi blir slagna i bhkl av en finsk hane och blir 2:a i bhkl. Superglad över att vinna championklassen men nu när vi var så nära så hade man ju velat vinna och vi var ju sååååå nära… Men, men – vi kommer igen. Det som är kul är att i alla fall Robin går bra för många olika domare. Det ser jag som en styrka!

Tyvärr blev det ingen uppfödargrupp eftersom inte alla hundar hade kvalitetsbedömning så att det räckte till.

Firade Robin med att köpa en ny spårlina och ett retrieverkoppel, något annat orkade jag inte kånka hem i min ryggsäck. Minglade runt lite bland rasmontrarna och konstaterade Vit Herdehundklubbs monter hade väldigt mycket besök – KUL!

På tåget hem sov vi gott båda två, tills vi blev väckta av en tokilsk Boston terrier som skulle sitta brevid oss. Han hade dålig erfarenhet av hundar sa matte. Robin vände honom ryggen och somnade om igen – jag också!

Stockholm Hundmässa – Internationell utställning
Domare: Tom Kankkonen
Barvestad’s Rockin Robin – Chkl Excellent, Chkk 1, CK, Bhkl 2, R-CACIB

2 responses to “Stockholm Hundmässa – Svensk vinnarutställning”

  1. Annicka says :

    Grattis ni var finast :)

Lämna en kommentar